از حسین(ع) تا مهدی(ع)
جلوه هایی از شباهت های این دو امام:
الف)همراه قرآن:
1-امام حسین(ع) از نگاه امام مهدی(ع)
امام مهدی(ع)اولین آیه سوره حضرت مریم را به امام حسین (ع) تأویل نموده است.
معذبن عبدالله قمی گوید:به امام عصر(ع) عرض کردم:ای فرزند رسول خدا،تأویل آیه (کهیعص) چیست؟ فرمود این حروفها از اخبار غیبی است که خداوند زکریا را از آن مطلع کرد و بعد از آن داستان آن را به حضرت محمد(ص) بازگفته است.
داستان از این قرار است که زکریا(ع) از پروردگارش درخواست کرد که اسماء خمسه را به وی بیاموزد و خداوند جبرئیل را فرستاد و اسامی پاک را به او آموخت.وقتی زکریا نام محمد، علی، فاطمه و حسن را یاد می کرد شاد می شد و وقتی حسین را یاد می کرد بغض گلویش را می گرفت، از خدا پرسید چرا من با یاد حسین اینگونه می شوم ؟ خدا به او گفت: (کهیعص) کاف اسم کربلا و ها رمز شهادت و عترت طاهره است و یا نام قاتل حسین(ع){یزید} و عین اشاره به عطش و ص اشاره به صبر او دارد.
2-امام مهدی(عج) از نگاه امام حسین(ع)
امام حسین(ع) آیات اولیه سوره شمس را به امام مهدی(عج) تأویل نموده است.
امام باقر (ع) می فرماید:حارث اعور به امام حسین(ع) عرض کرد:ای زاده رسول خدا،فدایت شوم، من را از معنای آیه شریفه (والشمس و ضحها:سوگند به خورشید و گسترش نوران) مطلع ساز، حضرت فرمود: مراد از خورشید رسول خدا(ص) است. پرسید فدایت شوم منظور از آیه شریفه (والقمر اذا تلیها،سوگند به ماه چون از آن آید) چیست؟ فرمود مراد از ماه امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب(ع) است که بعد از پیامبر(ص) می باشد. گفت: مقصود از آیه شریفه (والنهار اذا جلیها،و سوگند به روز وقتی آن را روشن سازد)چیست؟ فرمود مقصود از روز قائم آل محمد(عج) است که زمین را پر از قسط و عدل کند.
3-امام مهدی(عج) وامام حسین(ع)
خداوند متعال می فرماید:
«ولا تقتلوا النفس التی حرم الله الا بالحق و من قتل مظلوما فقد جعلنا لولیه سلطانا فلا یسرف فی القتل انه کان منصورا.»
کسی را که خداوند خونش را حرام شمرده به قتل نرسانید مگر به حق و آن کسی که مظلوم کشته شد برای ولیش سلطه (حق قصاص) قرار دادیم.اما در قتل اسراف نکند چرا که مورد حمایت است.
ب)همراه با روایات:
حضرت مهدی(عج) فرزند و وارث امام حسین(ع) است و قیامی که برای آزادی جهان صورت می پذیرد بدون در نظر گرفتن فرهنگ و نهضت نینوا نافرجام است.
1-روایت از امام حسین(ع):
مردی از طایفه همدان می گوید: که از حسین بن علی(ع) شنیدم که می فرمود قائم این امت از نهمین فرزند من است و او صاحب غیبت است و او کسی است که میراثش را در حیاتش تقسیم می کنند.
امام حسین(ع) به خوبی می دانست که از نسل او کسی کسی خواهد آمد که جهان را گلستان و پر از عدل و نیکی خواهد کرد.
2-نسب حضرت مهدی(عج) از زبان امام حسین(ع):
امام حسین(ع) فرمود:از رسول خدا(ص) شنیدم که فرمود«المهدی من ولد فاطمة، مهدی از فرزندان فاطمه است.»
بنابراین افرادی که در طول تاریخ ادعای مهدویت داشته اند افرادی فرصت طلب و دروغین هستند.
3-القاب امام مهدی(عج) از زبان امام حسین (ع):
طرید و شرید که هر دو به یک معناست از القاب حضرت ولی عصر(عج) به شمار می آید و در عبارت«لا و لکن صاحب الامر الطرید الشرید الموتور بابیه المکنی بعمه، یضع السیف علی عاتقه ثمانیه اشهر» است و به زبان امامان معصوم نیز به کار رفته و معنای آن کنار زده و رانده شده است.
امام علی(ع) می فرماید: «صاحب هذا الامر الشرید الطرید الغرید الوحید، عهده دار این امر (حضرت مهدی(عج) همان رانده ی آواره ی یکه و تنهاست.
دوران غیبت زمان غربت مظلومیت صبر وانتظار امام است. بیش از هزار سال غم های عالم را یک تنه به دوش می کشد.
در زیارت حضرت مهدی(عج) عرض داشته ایم:
«السلام علیک ایها الامام الغرید، سلام بر تو ای امام تنها»
4-توصیف امام حسین(ع) از زبان امام مهدی(ع):
«کنت ربیع الاقیام و عصمة الانام و عز الاسلام و معدن الاحکام و حلیف الاانعام سالکاً طرائق جدک وابیک...»
تو بهار یتیمان و ملجأ و پناهگاه مردم و عزت اسلام و کانون احکام و هم پیمان بخشش ها و نیکوکاری، ره رو راه جدت و پدرت بودی. برای اسلام ومسلمین مهربان و یاور حق و صبور و بردبار در هنگام جهاد و محافظ دین و نگهبان آن بودی.
5-قائم و عاشورا:
محمد بن حمران می گوید:امام صادق(ع) می فرمود:
چون جریان شهادت امام حسین(ع) واقع شد،فرشتگان به درگاه الهی نالیدند و خروش برآورده،به خدا عرض کردند:
«بار خدایا!آیا با حسین(ع) که انتخاب شده تو و فرزند پیامبر(ص) تو است اینچنین رفتار می شود؟!خداوند شبح و سایه قائم(ع) را در برابر آنان در حالت ایستاده مجسم کرد و فرمود با این(قائم)از ستم کنندگان به حسین انتقام خواهم گرفت.»
6-غیبت حضرت مهدی(ع) از نگاه امام حسین(ع):
امام حسین(ع) می فرماید: برای او غیبتی است که گروه هایی در آن از دین برمی گردند و گروه هایی دیگر بر آیین خود استوار میماند و در این راه آزارها می بینند به آنان گفته می شود: «این وعده کی واقع خواهد شد،اگر راستگو هستید به آنان که بر این آزارها و تکذیب ها صبر کنند همانند کسی اند که شمشیر به دست گرفته و در پیشاپیش رسول اکرم(ص) جهاد می کند.»
7-بشارت ظهور از زبان امام حسین(ع):
«منا اثنی عشر مهدیا اولیهم امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب و اخرهم التاسع من ولدی و هو الامام القائم بالحق یحیی الله به الارض بعد موتها و یظهر به دین الحق علی الدین کله و لو کره المشرکون.....» دوازده مهدی از ماست که نخستین آنان علی بن ابی طالب و آخرین آنان نهمین فرزند من است که او امام قائم به حق است، خداوند زمین مرده را به وسیله او زنده می کند و دین حق را بر تمام ادیان پیروز می گرداند.
8-عصر غیبت در کلام امام حسین(ع):
نهمین از فرزند من،امام قائم به حق است و خدای متعال زمین را به واسطه او پس از مرگ زمین زنده می کند و دین حق را به دست او بر همه ی ادیان چیره نماید گرچه مشرکان را ناخوش آید و او را غیبتی است که اقوامی در آن از دین برمیگردند. وعده ای ثابت پابرجا مانند و اذیت شوند به آنها گفته می شود: «اگر راست می گویید این وعده ظهور چه وقت عملی می شود بدانید کسی که در دوران غیبت بر آزار و تکذیب صابر باشد مانند مجاهدی است که با شمشیر پیش روی رسول خدا(ص) مجاهده کرده است.»
9-شباهت های امام مهدی(ع) در کلام امام حسین(ع):
در نهمین فرزند من نسبی از یوسف و نسبی از موسی بن عمران است او قائم ما اهل بیت است و خدای تعالی امر او را در یک شب اصلاح می فرماید.
10-دلدادگی حضرت مهدی(ع) به امام حسین(ع):
خدمت در محضر امام حسین (ع) و توفیق یاری حضرت و شمشیر زدن در رکاب او بزرگترین توفیقات الهی بود که نصیب عده ای از خواص عصر امام حسین(ع) شد. همچنان که فراهم نمودن شرایط و مقدمات ظهور حضرت ولی عصر(عج) و توفیق جنگیدن در رکاب آن بزرگوار از دیگر موهبت های الهی است که نصیب عده ای از خواص می شود.
11-عاشورا روز ظهور:
روز نوروز، عاشورا، جمعه و یا شنبه روز ظهور معرفی می شود. روز جمعه به روز ظهور و روز شنبه به روز استقرار وتثبیت قیام حضرت و نابودی مخالفان تفسیر می شود. قیام حضرت مهدی(عج) مصادف با روز شهادت سیدالشهدا(ع) است.
12-عدالت مهدی(ع) در کلام امام حسین(ع):
امام حسین(ع) می فرماید:امام مهدی با همه افراد به عدالت برخورد می کند و عدالت به همه سرزمین ها و همه مکان ها ارزانی می شود و موجودات در سایه سار این عدالت فراگیر در راحتی و امنیت زندگانی می کنند.
13-یاد امام حسین(ع) و نخستین کلام حضرت مهدی(عج):
شیخ علی یزدی حائری در روایتی نقل کرده است: زمانی که قائم آل محمد ظهور کند مابین رکن ومقام می ایستد و5 ندا می دهد:
الا یا اهل العالم انا الامام القائم؛آگاه باشید ای جهانیان که منم امام قائم.
الا یا اهل العالم انا الصمصام المنتقم؛آگاه باشید ای اهل عالم که منم شمشیر انتقام گیرنده.
الا یا اهل العالم ان جدی الحسین قتلوه عطشانا؛بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را تشنه کام کشتند.
الا یا اهل العالم ان جدی الحسین طرحوه عریانا؛بیدار باشید ای اهل عالم که جد من حسین را عریان روی خاک افکندند.
الا یا اهل العالم ان جدی الحسین عسقوه عدوانا؛آگاه باشید ای جهانیان که جد من حسین را از روی کینه توزی پایمال کردند.
14-حضرت مهدی(عج)تکمیل کننده ی سفر امام حسین(ع):
یکی از رابطه های دقیق بین این دو امام (ع) و قیامشان، مرکز حکومت آن دو است.
امام حسین(ع) از مکه به کوفه رهسپار بود و امام مهدی(عج) در مکه ظهور و به سوی کوفه رهسپار می شود.
15-خون خواهی حضرت مهدی(عج) از قاتلان امام حسین(ع):
سالار شهیدان به فرزندش امام سجاد(ع) فرمود: ای پسرم، ای علی! سوگند به خدا که خون من از جوشش باز نمی ایستد تا اینکه خداوند مهدی را برانگیزد. او به انتقام خون من، از منافقان فاسق و کافر هفتاد هزار نفر را می کشد.
16-یاری امام حسین(ع)،یاری امام مهدی(عج):
امام حسین(ع) در شب عاشورا به اصحاب خود فرمودند: همانا جدم رسول خدا فرمودند:فرزند من حسین(ع) در زمین کربلا، غریب و تنها، عطشان و بی کس کشته می شود کسی که او را یاری کند مرا یاری نموده و فرزندش مهدی(عج) را یاری نموده است.....
17-فرشتگان یاور امام حسین(ع) و یاوران مهدی(عج):
یکی از ویژگی های قیام یوسف زهرا برخورداری از نصرت الهی به وسیله فرشتگان است.
18-شعار سپاه حضرت مهدی(عج):
یاران حضرت مهدی(عج) نیز به پیروی از امام شان یا لثارات الحسین سر می دهند.
19-حضرت مهدی(عج) ویرانگر مساجد چهارگانه:
امام محمد باقر(ع) درباره ی این مساجد می فرماید:
در کوفه به دلیل شادی از کشتن حسین(ع) چهار مسجد ساخته شد،(مسجد اشعث،جریر کمال و شبث بن ربعی) که هر وقت قائم ما ظهور کند این چهار مسجد را ویران می کند.
ج)همراه ادعیه و زیارات:
هر دو امام (ع) در شعبان متولد شده اند.
1-یاد حضرت مهدی(عج) در میلاد امام حسین(ع)
در روز تولد امام حسین(ع) این دعا را بخوان.از توقیع امام حسن عسکری(ع) به قاسم بن علا همدانی:
«اللهم انی اسئلک بحق المولود فی هذا الیوم الموعود بشهادته قبل...و ولادته...السماء و من فیها الارض و من علیها.....المعوص من متقران الائمه من نسله و الشفا فی تربته و الفوز معه فی اوتبه والاوصامین عترته بعد قائمهم و غیبته.»
خداوندا!من تو را به مقام مولود این روز می خوانم او که پیش از آنکه به دنیا چشم بگشاید و قبل از آنکه تولد یابد وعده و خبر شهادتش داده شده شد آسمان و هرکس در آن بود و زمین و هر کس بر روی آن بود بر او گریه کرد.....او که در عوض شهادت او ائمه از نسل او شدند و شفا در تربت او قرار داده شد فوز و رستگاری با او در روز رجوع و بازگشت او و بازگشت اوصیاء از خاندان او بعد از قائم آنان و سپری شدن غیبت او می باشد.
2-یاد حسین(ع) در میلاد امام زمان(عج)
شیخ عباس قمی می فرماید: با فضیلت ترین اعمال شب نیمه شعبان که باعث آمرزش گناهان است زیارت امام حسین(ع) می باشد.
3-شب قدر و زیارت امام حسین(ع)
شب قدر شب امام زمان(عج) است.
از حضرت امام صادق(ع) آمده است: چون شب قدر می شود منادی از آسمان هفتم از بطن عرش ندا می کند که حق تعالی هر کسی را که به زیارت قبر حسین(ع) آمده آمرزید.
4-دعای ندبه و یاد حسین(ع)
صبح جمعه در دعای سوزان ندبه در فراق امام زمان و یاد سیدالشهداء(ع) است در آنجا که می گوید«این الطالب بدم المقتول بکربلا.کجاست آن طالب خون شهید کربلا»
5-زیارت عاشورا ویاد مهدی(عج)
در قسمتی از زیارت آمده«أن یرزقنی طلب ثارک مع امام منصور من اهل بیت محمد(ص).همانا از خداوند می خواهم خون خواهی تو را در کنار امام یاری شده از خاندان پیامبر(ص) روزیم گرداند.»
در قسمت دیگر:«ان یرزقنی طلب ثاری(کم)مع امام هدی(مهدی)ظاهر ناطق بالحق منکم.»
6-روز عاشورا ویاد حضرت مهدی(عج)
امام محمد باقر(ع) فرموده: هر کس حسین بن علی را در روز دهم محرم زیارت کند تا آنکه نزد قبر آن حضرت گریان شود خداوند تبارک و تعالی ثواب دو هزار حج و دو هزار عمره و دو هزار جهاد به او عطا کند که ثواب آنها مثل ثواب کسی است که در خدمت رسول خدا(ص) و ائمه طاهرین(ع) حج وعمره وجهاد کرده باشد.
7-حرم امام حسین(ع) و دعای فرج
بارگاه ملکوتی سالار شهیدان از مکان هایی است که برای تعجیل فرج موکد است. در دعایی آمده:«اللهم رب الحسین،اشف صدر الحسین،اطلب بدم الحسین المنتقم الحسین.»
8-حقیقت انتظار در بارگاه اما حسین(ع)
در یکی از زیارت نامه های بارگاه ملکوتی امام حسین(ع) زائرین جان و دل، عقل و سر را همه را در راه امام حسین(ع) ومهیا داشتن و بر اراده و خواست او خود را همسو کردن روح انتظار است در جمعه (والخلف الباقی من بعدک)تا این عصر امتداد می دهند.
د)همراه تشرفات:
1-حضرت مهدی(عج) و گریه بر امام حسین(ع)؛
گریه بر امام حسین(ع) گناهان را می آمرزد.
2-حضرت مهدی(عج) و عزاداران امام حسین(ع)؛
امام عصر(ع) در میان انبوه عزاداران در سوگ پدر والایش حسین(ع) با چشمانی اشک بار به سر سفید می زند.
3-توجه دادن به دستان امام حسین(ع)؛
حضرت مهدی(عج) بیماران را برای شفاء به مرقد مطهر امام حسین(ع) می فرستد.
4-حضرت مهدی(عج) و زیارت امام حسین(ع)؛
زیارت امام حسین(ع) در شب جمعه برگ امان از آتش قیامت است.
5-حضور در مجالس حسینی؛
حضرت مهدی(عج) در مجالس امام حسین(ع) حضور داشته و به سوگ می نشیند.
6- حضرت مهدی(عج) در سوگ امام حسین(ع)؛
حضرت مهدی(عج) درحصین اسیری حضرت زینب خون گریه می کند.
7-عنایت حضرت مهدی به به مجالس ذکر امام حسین(ع)؛
حضرت ولی عصر در مراسم سوگوار امام حسین(ع) همچون، زن جوان مرده می گرید و می گوید ایقتل ظلمانا.....
8-سفارش حضرت مهدی(عج) به زیارت عاشورا؛
حضرت مهدی(عج) به شیعیان می گوید: نافله شب،زیارت عاشورا و زیارت جامعه بخوانند و تأکید می کند.
9-زیارت عاشورا هدیه به حضرت نرجس(ع)؛
در زمان گرفتاری ها زیارت عاشورا را به حضرت نرجس(ع) هدیه کنید.امام مهدی(عج) به کسانی که به مادرشان کمک کنند نظر خاصی دارند.
دولت حضرت مهدی(عج) و رجعت امام حسین(ع):
حضرت ولی عصر(عج) صاحب رجعت است و اولین کسی که بعد از ایشان رجعت می کند حضرت سیدالشهداء(ع) است.
1-رجعت امام حسین(ع)
از امام صادق(ع) نقل شده:
اولین کسانی که به دنیا برمی گردند حسین بن علی(ع) و یارانش و یزید بن معاویه ویارانش هستند که همه آنها را از اول تا آخر می کشند.
2-امام حسین(ع) در سوگ حضرت مهدی(عج)
امام صادق(ع) می فرماید:حسین با اصحابش می آیند و هفتاد پیامبر آنان را همراهی می کنند چنان که همراه موسی(ع) هفتاد نفر فرستاده شدند. آنگاه حضرت قائم(ع) انگشتر را به وی می سپرد و امام حسین(ع) غسل و کفن و دفن حضرت قائم را برعهده می گیرد.
زمانی که همه مردم حضرت مهدی(عج) را شناختند و حضرت انتقام امام حسین(ع) را بگیرد و دنیا پر از عدل و داد کرد اجل او فرارسیده و زمانی که چشم از جهان فروبندد امام حسین(ع) او را غسل می دهد و کفن می کند.