شمیم انتظار
1- بعد اعتقادی:اعتقاد بنیان اصلی زندگی است یعنی آنچه را که انسان در میدان عمل انجام می دهد بی تردید به ساختار اعتقادی او بر می گردد.مهمترین چیزی که به اعتقاد درست شکل می دهد معرفت است.
اگر شناخت حاصل شود می توان به نتیجه رسید که امام زمان(عج) تداوم امامت ائمه هدی(ع) است.او واسطه فیض الهی،خاتم الاوصیاء و مظهر رسول خدا است. امام صادق(ع) می فرمایند:خداوند از بندگان عملی را نمی پذیرد مگر به معرفت و شناخت ما.
2-بعد اجتماعی:بشر از روزی که روی زمین قرار گرفت،پیوسته در آرزوی یک زندگی اجتماعی سعادت بخش بوده و به امید رسیدن چنین روزی گام نهاده است.اگر این خواسته تحقق خارجی نداشت هرگز چنین آرزو و امیدی در نهاد وی نقش نمی بست همان طور که اگر آبی و غذایی نبود گرسنگی و تشنگی هم صورت نمی گرفت.....
مهدویت فکر و اندیشه ای است که آثار اجتماعی فراوانی دارد که مهمترین اثر آن از بین بردن یأس و ناامیدی از پیکره اجتماع است.که این بزرگترین ره آورد اجتماعی برای بشر در پرتو اعتقاد به مهدویت است.
3-بعد سیاسی:سالیان دراز دو ایده غالب-کاپیتالیسم نماینده اندیشه لیبرال دموکراسی غرب و کمونیسم نماینده سوسیالیسم-همچون دو درنده ای با سلاح های اتمی و.....جهان را تهدید کردند این تهدیدها آشکارترین دلیل بر عجز و درماندگی برنامه ها وایده های آنها است.ولی در طول سالیان گذشته یکی سقوط کرده و دیگری در حال سقوط است.اگر مهدویت به خوبی تبیین شود حرکت های اصلاحی در سراسر جهان به بهترین روح وحیات می گیرد چنان که انقلاب اسلامی ایران به عنوان زمینه و بستری برای انقلاب بزرگ امام مهدی(عج) شکل گرفت.
4-بعد تاریخی مهدویت :در راستای امامت و در امتداد نبوت و خاتمیت است از این رو در مرحله ای حساس از تاریخ آغاز شده و تا امروز ادامه یافته است و تا آخرین لحظه حیات دنیوی بشر نیز باقی خواهد بود.
جالب اینجا که بسیاری از حرکت های اصلاحی به خصوص در عصر حاضر متأثر از اندیشه مهدویت بوده است به طوری که بسیاری از نهضت های ضد استعماری تحت تأثیر این حرکت قرار گرفت(مثل فاطمیان در مصر،و مهدی سودانی در سودان و.....)
5-بعد فرهنگی:یکی از وظایف ما مسلمانان،زمینه سازی و گسترش فرهنگ مهدیت و جلوگیری از تأخیر آن حضرت است.کار در بعد فرهنگی در عرصه مهدویت به چند محور نیاز دارد.
1*تبیین استراتژی انتظار
استراتژی انتظار یعنی به کار گیری همه نیروها و تواناییها برای تحقق ظهور،این امر تحقق نخواهد یافت مگر اینکه در این عرصه از هر گونه برنامه منفعلانه سرپیچی کرد و خود را به یک برنامه فعال و پرتحرک واداشت تا با سازماندهی همه نیروها و توان موجود به اهداف مورد نظر دست یابیم.برای تحرک لازم در این زمینه باید اینده نگری داشت زیرا بدون تبیین روشن آینده نمی توان برنامه درستی تبیین کرد.
2*آسیب شناسی
باید تلاش داشت نقاط آسیب پذیر را شناخت و سعی در حل این آسیب ها داشت.به عنوان نمونه بایستی مراقب باشیم،مفهوم انتظار،تحریف نشود و اندیشه های نادرست(مانند ظلم پذیری و.....)در جامعه حاکم نگردد.
3*دشمن شناسی
دشمن از هر حربه ای استفاده می کند تا جلوی تفکر مهدویت را در جامعه اسلامی بگیرد و یا آن را تحریف کند.
باید کوشید با شناخت صحیح مباحث مهدویت جلوی هر گونه تخریب و تحریف در آن را گرفت.
امام مهدی(ع) در یک نگاه
همه مسلمین اتفاق نظر دارند که پیامبر اسلام(ص)فرمودند:هر کسی بمیرد در حالیکه امام زمان خود را نشناخته باشد،مرده است به مرگ دوران جاهلیت.
در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که در دوران غیبت اینگونه دعا کنید:
((اللهم عرفنی حجتک فانک ان لم تعرفنی حجتک ضللت عن دینی.خدایا حجت خود را به من بشناسان زیرا که اگر او را به من نشناسانی از دین خود گمراه خواهم شد.)) ما که خود را شیعه امام عصر(ع) می دانیم و دوست داریم از بهترین یاوران آن عزیز غایب از نظر باشیم و برای ظهور زیبایش پیوسته دعا می کنیم چقدر نسبت به آن حجت خدا معرفت و شناخت داریم؟
امام مهدی(ع) در یک نگاه
دوازدهمین پیشوای معصوم(ع) حضرت حجة بن الحسن المهدی(ع) در نیمه شعبان سال 255هجری قمری در شهر سامرا(از کشور عراق)به دنیا آمد.
نام شریف ایشان همان نام پیامبر(ص) است و کنیه حضرت مثل پیامبر((ابو القاسم)) است.پدر بزرگوارش پیشوای یازدهم امام حسن عسکری(ع) و مادر گرامیش،نرجس خاتون است که از نظر فضیلت و کرامت به حدی است که حکیمه خاتون خواهر امام هادی(ع) او را سرآمد وسرور خاندان خویش و خود را خدمتگزار او می نامد.
القاب آن حضرت بسیار است از جمله:
1-((مهدی))که مشهورترین آن حضرت است و به معنای هدایت شده از سوی خداست.
2-((قائم))به معنای قیام کننده به حق.
3-((بقیة الله))یعنی باز مانده الهی.به این لقب مشهور شده چون آخرین حجت خدا و ذخیره الهی برای عالم است.
ویژگی های ظاهری واخلاقی حضرت
حضرت مهدی (ع)چهره اش جوان وگندم گون ،ابروانش هلالی وکشیده چشمانش سیاه ودرشت،سایه هایش پهن،دندان هایش براق وگشاده،بینی اش کشیده و زیبا،پیشانی اش بلند و تابنده،استخوان بندیش استوار،گونه هایش کم گوشت و بر گونه ی راستش خالی مشکین،عضلاتش پیچیده و محکم،اندامش متناسب وزیبا و هیببتش خوش منظر و رباینده است.
و اما از نظر اخلاقی در روایتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده است که فرمودند:او شبیه ترین مردم به من است در قیافه و گفتار و رفتار.از ویژگی های حضرت آن است که اهل جهاد و مبارزه است.
در روایتی از امام رضا(ع) آمده است:آن حضرت نسبت به مردم از پدر و مادرشان مهربان ترو دل سوزتر است.یکی دیگر از ویژگی های رفتاری حضرت زهد و ساده زیستی ایشان است مثل پدر بزرگوارش.آنچه به مردم فرمان می دهد بیش از دیگران به آن عمل می کند و آنچه مردم را از آن نهی می کند خود بیش از همگان از آن پرهیز می کند.....
امام مهدی(ع) در قرآن
مفسران قرآن،آیات را با استفاده از احادیث پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) به وجود مقدس
حضرت مهدی(ع) و یاوران آن حضرت و دوران سبز حاکمیت او تفسیر کرده اند.یکی از آن آیات آیه55 سوره مبارکه نور است.
خداوند تبارک و تعالی می فرماید:خداوند آنان را از شما که ایمان آورده و عمل صالح انجام داده اند وعده داده است که البته ایشان را در زمین خلافت خواهد بخشید که همان گونه که پیشینیان آنها را خلیفه ساخت و دین آنها را برای آنها پسندیده است استوار و پایدار خواهد گردانید و پس از آنکه گرفتار ترس و بیم بودند ایمنی و امان خواهد بخشید.....
در این آیه شریفه خداوند سه وعده به مؤمنان نیک سیرت داده است:خلافت و حاکمیت بر زمین،استواری و فراگیری آئین و دین الهی و ایمنی و امنیت در همه جهان برای مؤمنان.
نکته مهم اینکه از سویی وعده خدا حق است و تخلف ناپذیر و از سوی دیگر جهانی شدن آئین الهی تاکنون اتفاق نیفتاده است.به همین جهت مفسر بزرگ قرآن مرحوم طبرسی ((رحمة الله)) در تفسیر این آیه می گوید:چون گسترش دین در سراسر زمین و جهان گیر شدن آئین از گذشته تاکنون پدیدار نشده است،پس به یقین این امر در آینده اتفاق خواهد افتاد زیرا که جهانی شدن اسلام وعده ای الهی است و وعده خدا تخلف بردار نیست.
از جمله مرحوم طبرسی ((رحمه الله ))از امام سجاد(ع) نقل کرده که آن حضرت پس از تلاوت آیه فوق فرمود:به خدا سوگند اینان شیعیان ما هستند.خداوند به دست مردی از ما این کار را در حق آنان خواهد کرد و آن مرد مهدی این امت است.....
مراحل زندگی حضرت مهدی (ع)
در دوران امامت امام دهم و یازدهم(ع) در میان خلفای بنی عباس نگرانی عمیقی به وجود آمده بود این نگرانی مربوط به احادیث فراوانی بود که بشارت تولد فرزندی از امام حسن عسکری(ع) را می داد که واژگون کننده حکومت های باطل خواهد بود به همین علت بود که دوران حمل و ولادت امام مهدی(ع) از مردم پنهان داشته می شد.پس از ولادت نیز در مدت 5سال که حضرت مهدی(ع) در روزگار پدر بزرگوارش به سر می برد زندگی مخفیانه داشت و جز اصحاب ویاران خاص امام عسکری(ع) کسی فرزندش را نمی دید آن هم به صورت پراکنده.امام عسکری(ع) در آن دوره دو وظیفه اساسی را بر عهده دار بود یکی حفظ جان فرزندش از گزند خلفای عباسی و دیگر اثبات وجود او و اعلام امامتش به شیعیان و به همین جهت در فرصت های مناسب آن حضرت را به یاوران و شیعیان خاص و رازدار معرفی کرد.
غیبت صغری
در طول غیبت صغری گرچه امام از نظرها پنهان بود اما کسانی بودند که با آن حضرت در تماس بودند و سمت نائب خاص امام را داشتند.شیعیان به وسیله نائبان خاص مشکلات ومسائل خود را به عرض حضرت می رساندند و پاسخ آنها را دریافت می کردند و در مواردی به وسیله آن نائبان به دیدار امام شرفیاب می شدند.نائبان خاص که همگی از علما و بزرگان شیعه بودند به ترتیب دوران غیبت عبارتند از:
1)ابوعمر،عثمان بن سعید عمروی... 2)ابوجعفر،محمدبن عثمان عمروی...
3)ابو القاسم،حسین بن روح نوبختی... 4)ابوالحسن،علی بن محمد سمری...
غیبت کبری
همان گونه که در دوره غیبت صغری،شیعیان حضرت بدون رهبر و سرپرست نبودند و به واسطه نائبان خاص با آن حضرت در تماس بودند و وظایف خود را می شناختند و دوره غیبت کبری نیز به وسیله نائبان عام امام وظایف و تکالیف خود آشنا می گردد.
تفاوت نائب خاص و عام در این است که در نیابت خاصه،امام اشخاص معینی را نائب خود قرار داده بود که به اسم ورسم آنها را معرفی نموده و هر کدام را به وسیله نائب پیش از خود به مردم شناسانده بود ولی در نیابت عامه بر اساس یک ضابطه کلی نائبان را معرفی کرده است و هر فردی که در همه ابعاد دارا باشد نایب امام شناخته می شود و به نیابت از امام ولی مسلمین در امر دین ودنیا خواهد بود.
شیخ طوسی و شیخ صدوق و شیخ طبرسی از علمای بزرگ شیعه از اسحاق بن عمار نقل کرده اند که گفت:
مولای ما حضرت مهدی(ع) فرموده اند:
در حوادث و رخدادهایی که واقع می شود(و پیش می آید)به روایت کنندگان حدیث ما رجوع کنید که آنان حجت من بر شما و من حجت خدا بر انان است.
مراد از راویان حدیث همان فقها و دین شناسان متعهد هستند.
فضیلت انتظار و مقام انتظار
در روایتی از پیامبر خدا(ص)نقل شده است که:بهترین عبادت امت من انتظار فرج است و در سخنی از امام صادق(ع)روایت شده که:منتظر امر(حکومت)ما مثل کسی است که در راه خدا به خون خود غلتیده باشد.
((انتظار فرج)) امید به آینده ای روشن است و به زندگی انسان منتظر رونق و نشاط می بخشد و او را از حالت یأس و ناامیدی بیرون می برد.
آنکه منتظر واقعی ظهور است به دنبال کسب آمادگی وزمینه سازی برای ظهور است. هم خود را برای یاوری حضرت اماده می کند با خود سازی و کسب فضائل اخلاقی و تقویت ایمان و معنویت.هم به نیروسازی وپرورش و تربیت دیگران همت می گمارد باامر به معروف و نهی از منکر و کار فرهنگی مداوم.
البته در مقابل دشمن برای رسیدن به اهداف خود همیشه به دنبال ایجاد فضای یأس و نومیدی در میان ملت هاست و به همین جهت با هر پدیده امید بخشی مبارزه می کند و چون ((اعتقاد به مهدی))و((انتظار فرج)) عاملی اساسی برای امید وحرکت است با شیوه های مختلف با آن مقابله می کند.
مهدی یاوران
اهمیت دانستن ویژگی های یاران امام مهدی(عج) به این جهت است که: یکم.آگاهی از این ویژگی معیاری است که به کمک آن می توانیم خود را محک زده و بدانیم که آیا ما نیز در زمره یاران آن حضرت قرار داریم یا نه.
دوم.یکی از مهمترین شرایط ظهور امام مهدی(عج) فراهم شدن یاران کارآمد است با فهم این ویژگی ها وتلاش در مسیر کسب انها می توانیم یکی از شرایط ظهور را ایجاد کرده و در نتیجه به روز پرشکوه ظهور نزدیک تر شویم.
بعضی از ویژگی ها عبارت است از:
1)معرفت:اساسی ترین ویژگی یاران امام مهدی(عج) معرفت عمیق نسبت به خداوند متعال است. این معرفت آن چنان استوار است که نه شبهات در آن خللی ایجاد می کند و نه تردیدها و شک ها در حریمش راه می یابد.
2)ایمان و عمل صالح:ثمره ی معرفت به خدا،ایمان به او و عمل صالح است.((در سوره نورآیه55 خداوند می فرماید:خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند وعده می دهد که قطعاً آنان را حکمران روی زمین خواهد کرد.....))
3)عبادت(ذکر):معرفت و ایمان ریشه دوانده در دل یاران امام مهدی(عج) آنها را به خضوع دربرابر حق تعالی وتلاش در مسیر بندگی سوق می دهد.
پیامبر اکرم(ص) درباره یاران امام مهدی(عج) می فرمایند:آنان در طریق عبودیت اهل جدیت وتلاش اند.
4)معرفت امام:ویژگی دیگر یاران امام مهدی(عج) بینش عمیق آنان نسبت به آن حضرت است.
امام سجاد(ع) در این خصوص فرموده:((آنان به امامت مهدی (عج) اعتقادی(راسخ) دارند))
این معرفت ژرف دو ثمره اساسی دارد:عشق ورزی به ساحت مقدس امام مهدی(عج) و اطاعت بی چون و چرا از او((محبت و اطاعت))
5)محبت:امام صادق(ع) می فرماید:یاران مهدی(عج) در میدان رزم گردش می چرخند و با جان خود از او محافظت می کنند.))
6)اطاعت:امام صادق(ع) در این خصوص می فرماید))اطاعت آنان از مهدی(عج) از فرمانبرداری کنیز در برابر مولایش بیشتر است.))
7)شهادت طلبی:از امام صادق (ع) روایت شده است:یاران مهدی(عج) آرزومی کنند که در راه خدا به شهادت برسند.
8 )وسعت نگاه:اگر امام مهدی(عج)می خواهدجهانی را به معنویت ورشد برساند،یاران حضرت نیز ایده هایی بزرگ ،نگاهی جهانی وطرح وبرنامه هایی فراگیر خواهند داشت.
9)جهاد ومقاومت:یاران وهمراهان ان حضرت اهل جهادومقاومت در راه خداهستند.
10)شجاعت:یاران امام مهدی(عج)شجاعت وجسارتی درخوروعزم هایی پولادین دارند.
11)ایثار:بادست های مهربان شان خوبی ها وخوشی ها را به دیگران هدیه می کنند تا از این رهگذر قلب ها را نرم کنندورهید گان را به دامان پر مهر ومحبت دین بازگردانند.
12)بردباری:> امام علی(ع)شرح نهج البلاغه،ابی الحدید،ج9،ص129
13)یکدلی:> امام علی (ع)یوم الخلاص ص226
14)استواری:توجه به وجود تأییدات الهی درحرکت بزرگ ولی عصر(عج)تأثیر شگرفی بر روان یاران ان حضرت برجای خواهد گذاشت وملامت ها وسرزنش های کوته بینان وعافیت طلبان درعزمش خلالی نخواهد افکند.
15)ظلم ستیزی:ازجمله آرمان های آن حضرت،ظلم ستیزی است وکسانی خواهند توانست همراه او برای قطع ریشه های ستم وبی عدالتی گام بردارند و در این مسیر استوار بمانند.
دردعای ندبه امده است:کجاست مهیا شده برای ریشه کن نمودن نسل ستمگران.
16):احیای سنن:ازدیگر رسالت های حضرت مهدی(عج)احیای فریضه ها وسنت های الهی است.
17)احیای قرآن:آن حضرت قرآن را از غربت به در می اورد وگردهای نشسته بررخش را می زداید یاران اونیز نه تنها اهل قرائت قرآنند بلکه ان رادر اعماق جانشان جریان بخشیده وبا آن زندگی می کنند.
18) عصیان ستیزی:یاران حضرت حقیقتاَاز آلودگی های مختلف پاک هستند آنها با قول وعمل خویش با بدی ها مبارزه می کنند.امر به معروف ونهی ازمنکر یکی از ویژگی هاست که قرآن برای مومنان واقعی برشمرده است.
19)عزتمندی:آن حضرت می آید تا عزت واقعی مومنان را در ظاهر نمایان سازد وبی مایگی وبی پایگی برتری ظاهری جبهه طاغوت را برملا کند.
بشارت ها
-جوانان از فطرت هایی پاک وبی الایش برخوردار بوده وتعلقات ووابستگی ها در اعماق جانشان ریشه ندوانده است از این رو بیشترین یاران ان حضرت را تشکیل خواهند داد.البته جوان بودن یاران امام لطمه ای به جایگاه پیران با ایمان نزده وبرعدم همراهی ایشان گواهی نمی دهد.امام باقر(ع):> بحار الانوار
پس یاوران مهدی(عج)به حق ازصفاتی عالی وکمالاتی والا برخوردارند وپیوستن به این مجموعه ی بافضیلت برای همگان امکان پذیر است زیرا دلیل معتبری دردست نداریم که یاران امام مهدی(عج)افرادی معین-با نام ومشخصات خاص-هستند بنابراین هرکس می تواند باطرح این احتمال که شاید من یکی از یاران ویژه حضرت مهدی(عج)باشم.انگیزه ی درونی خود را تقویت کند وباتلاش فراوان به جرگه یاران ویژه حضرت نائل اید.
وظایف منتظران
با دقت در روایات روشن می شود که درفرهنگ اهل بیت (ع)،انتظار نه صرفاً یک حالت روانی بلکه از معقوله ی عمل شمرده شده است پس اگر انتظار یک عمل است،منتظر هم باید عمل باشد.اگر منتظران با وظایف خود اشنا نباشند وبه ان عمل نکنند تاریخ تکرار خواهد شدوهمان گونه که در زمان امام حسین(ع)شیعیان فراوانی وجود داشتند لیکن از میان انها 72تن به وظیفه خود عمل کردندولذا امام حسین(ع)تنها ماند وانچه بایست اتفاق بیفتد در زمان غیبت هم چنانچه شیعیان به وظایف خود عمل نکنند امام زمانشان تنها خواهد ماند وظهورش به تأخیر خواهد افتاد.
وظایف فردی
1- معرفت امام:مشکل عمده جامعه ما بسط سطحی مهدویت گرایی است.متأسفانه مردم ماعادت کرده اند آنچه را آسان تر است وبرای تأمین زندگی مادی وعادی آنان سودمندتر به نظر می رسد برگزیند وگرایش کمتری به مقوله های معرفتی وتعهداور داشته باشند.
اکثر مردم زیارت جمکران ونماز صاحب الزمان(ع)راتنها ابزاری برای درخواست حوائج از آن بزرگوار می خواهند وبه جای آنکه امام رابرای امام بخواهند،امام را برای خود می خواهند واز این شناختی نسبت به مقام ان عزیز سفر کرده ندارند،کمبودی حس نمی کنند.گویا هیچ وظیفه ای در ایام غیبت امام زمان (ع)برعهده افراد گذاشته نشده است.
2-محبت به امام:امام زمان(ع)فرمودند:هریک ازشما باید کاری کند که وی رابه محبت ودوستی ما نزدیک می نماید واز آنچه که خوش آیند مانبوده وباعث کراهت وخشم ماست دوری گزیند.
برخی ازجلوه های محبت ازاین قرارند:*یاد حضرت *دعابرای سلامتی وظهور حضرت- امام رضا(ع)پیوسته دعا را برای صاحب امر(حضرت مهدی(عج))را امر می فرمودند. *صدقه برای سلامتی آن حضرت *تقدم خواست او برخواست خود.
3 –اطاعت:اگر پیروان ما – که خداوند آنان را به طاعت خویش توفیق دهد – بروفای به عهدی که بر آنان است،یکدل باشند هرگز توفیق دیدار ما از آنان به تأخیر نمی افتد.
4-تأسی:پیامبر اکرم(ص) می فرمایند:خوشا به حال کسی که قائم اهل بیت مرا درک می کند واو را در دوران غیبت وقبل ازقیامش به اوتأسی می جسته است.
برخی از صفات حضرت که در انها باید به ایشان تأسی نمود عبارتند از:
1 –تقوا 2 –عبادت 3 –زهد 4-عدالت 5 –سخاوت 6 –موضع گیری در برابر بدعت ها 7-نصیحت وخیرخواهی 8-صبر وبردباری
وظایف اجتماعی
الف –وظایف مردمی ب-وظایف حاکمیت
الف:وظایف مردمی عبارتند از:
1-دفاع وحمایت از حرکت های که در جهت اهداف حضرت باشد مثل انقلاب اسلامی 2-تکریم وبزرگداشت نام ویاد حضرت از راه های :برقراری مجالس بزرگ داشت(جشن ها،دعای ندبه...)،شرکت در مجالس بزرگ داشت
ب- وظایف نهاد های حکومتی:
بسط فرهنگ مهدویت،از طریق راه کارهای مناسب در:
1-جهان(مسلمین وغیر مسلمین)
2 -تئوریزه کردن فرهنگ مهدویت:بایستی حکومت جهانی امام زمان(ع)را باعنوان بهترین تئوری وکار آمدترین گزینه برای پایان تاریخ به جهانیان معرفی کرد.
3-ارائه الگوهای مناسب از حکومت دینی به جهانیان،تا اینکه در پرتو ان،جامعه جهانی به حکومت مهدوی علاقه مند شده ومهیای آن گردد.
4-فراهم ساختن زمینه های مردمی برای ظهور حضرت .
5-شناسایی اهداف حکومت جهانی(مانند:عدالت،بسط معنویت،امنیت،رفاه،...)وتلاش در بدست اوردن راه کارهای مناسب برای نزدیک شدن به ان اهداف.
6-نیرو سازی:کارگری منتظر واقعی است که به این نیت تلاش وکار می کند که جامعه ای با پایه های قوی اقتصادی ودرخور حکومت امام مهدی(عج)بسازد.معلم واستادی منتظر واقعی است که به این نیت درس بدهد که شاگردانی تربیت کند تا بازوان پرتوانی درحکومت جهانی باشند.دانش اموزی منتظر واقعی است که درس بخواند تا در عصر ظهور بتواند باری از دوش حضرت بردارد.پدر ومادری منتظر واقعی است که فرزندان خود را به گونه ای تربیت کند که در خدمت اهداف حضرت باشند.دانشجویی منتظر واقعی است که فرا گرفتن تخصص خود را برای حکومت جهانی وتحمل مسئولیتی دران جایگاه قراردهد.روحانی منتظر واقعی است که در مواعظ خود مردم راتشنه ومهیای برقراری حکومت جهانی نماید.
اندیشه مهدویت واسیب ها
1-برداشت های انحرافی از انتظار فرج:برخی انتظار را صرفاً یک حالت روانی ومنفعلانه می پندارند ونهایت وظیفه ی خویش را دعا برای فرج یا امربه معروف ونهی از منکرهای جزئی می دانند نه بیشتر.رکورد وسستی،بی تفاوتی وبی توجهی به شرایط زمان وجامعه ی خود و...برخی از نتایج این دیدگاه است.
2-افراط وتفریط در ارائه چهره ی مهر وقهر از حضرت:برخی امام را چهره ی خشونت افرین تصور کرده اند وگروهی دیگر امام راصرفاًشخصیتی تصور کرده اند که گویا هیچ مبارزه وجهادی ندارندوهمه ی امور به معجزه حل می گردد.
این برداشت ها هر دو به وادی افراط وتفریط گراییده اند مهربانی ولی خدا،چون مهر خدا از حکمت او سرچشمه گرفته است.چون طبیبی حاذق که تیغ جراحی آواز مهر ومحبت اوست وپس از کاربردن انواع مداواهاست.
3-طرح مباحث غیر ضروری
4-تعجیل وشتاب زدگی:گرچه نزدیک شمردن ظهور ومهیای ظهور بودن وکوشش برای زمینه سازی ظهور بسیار مفید وپر ثمر است.نباید شتاب زده بودشتاب زدگی برگرفته از عدم درک حکمت ومصلحت خداست وگاه موجب یأس ونا امیدی یا رویکرد به شیادین ومدعیان دروغین می گردد.
5-توقیت:تعیین وقت ظهور مسئله ای است که در روایات ماتصریح شده است که هر کس زمانی برای ظهور تعیین کند دروغگو است وبایستی تکذیب گردد.
6-ملاقات گرایی:برخی تمام هم وغم خویش را در دیدار امام خلاصه کرده اند وگرچه عده ی زیادی هم به خدمت امام رسیده اند ولی فراموش نکنیم دوران ،دوران غیبت است وقرار نیست همه به خدمت امام برسند.بنابراین تأکید زیاد بردیدار وملاک محبوبیت ومعنویت را دیدار امام قرار دادن باعث یأس ونا امیدی(در اثر عدم دیدار)وتکذیب باور مهدویت است.دیدار امر مطلوبی است اما آنچه مهم است ویژگی منتظران امام است انجام وظایفی است که برای اورقم زده اند.
7-مدعیان دروغین مهدویت،نیابت خاصه وعامه :همیشه کسانی بوده اند که در مقابل گوهر ناب بدل آن را ارائه داده اند مدعیان نیابت خاصه،ارتباط ویژه با امام زمان،وکالت و...هرچند گاه سر برمی آورند ودر آخر عده ای برخلاف تأکیدات روایات واستدلال عقلی که بایستی در دوران غیبت به کارشناسان وفقها مراجعه نموده واز ایشان مدد گرفت خود را به عنوان جانشینان وحی قلمداد می نمایند وافراد را ار وظایف اصلی باز می دارندو...
راه مبارزه ودرمان
1-حساسیت علما واندیشمندان به ورود خرافات واسیب ها ومبارزه جدی وبه موقع وموثر با این اسیب هاست.
2-علم وبصیرت درحوزه ی دین3-علم وبصیرت در حوزه سیاست
پرسش وپاسخ
آیا می توان امام زمان را در زمان غیبت مشاهده کرد؟
در جواب باید گفت:بله می توان در زمان غیبت ان حضرت را دید در این زمینه توجه به دو نکته بایسته است:
1-براساس عقیده شیعه –که از قران وروایات گرفته شده-همیشه باید اسلام وحجت خدا بابدن عنصری ومادی برروی کره ی خاکی موجود باشد با چنین فرضی دیدن امام(ع)امری طبیعی خواهد بود.
2-روایاتی داریم که حضرت در بین مردم تردد می کند در بازارهایشان راه می رود وبر فرش های ان گام می نهد.بر این اساس مشاهده ی آن حضرت امری غیر عادی نخواهد بود.بله چون حضرت ناگزیر به غیبت بودند باید از انظار مردم مخفی می شدند.
در رابطه با توقیع گفتنی است:
این توقیع برای آخرین سفیر خاص،جناب علی بن محمد سمری صادر شده است... حضرت در این توقیع شریف می فرماید:
اگر کسی ادعا کند که من با امام زمان(ع)رابطه دارم ایشان رامشاهده کردم واز طرف ایشان دارای پیام برای شما هستم دروغگو است
1-در ادامه توقیع حضرت به دو کلمه تکیه می کند:کذاب ومفتری(دروغگو وافترا زننده)اگر کسی حضرت رانبیند وبگوید دیده ام>ودروغگواست...می توان از توقیع چنین استفاده کرد که هر کس ادعا نیابت وپیام رسانی داشته باشد هم دروغگو بوده وهم افترا بسته است.
می توان به خوبی دریافت که رویت حضرت حجت(ع)امری ممکن است.باید توجه داشت که نباید مسأله ی رویت وملاقات امام زمان (ع)را به گونه ای مطرح کرد که گویا حضرت را هر کسی هر وقت بخواهد می تواند ببیندونیز نباید سخن هر کسی را که ادعای ملاقات می کند پذیرفت.
طول عمر(دکتر محمد تقی ایت الهی)
*ایا به لحاظ علمی امکان طول عمر انسانی تا این اندازه هست یا نه؟
...وجود عمری طولانی به درازی عمر حضرت ولی عصر(عج)امکان پذیر است اساساًانسان برای عمری طولانی آفریده شده که خود بارفتارهای غیر بهداشتی عمر خود را کوتاه می کند نمونه روشن این رفتار غیر بهداشتی را در مورد مبتلایان به سیگار می توان مشاهده کرد.محاسبات نشان می دهد که کشیدن هر نخ سیگار به طور متوسط 5.14 دقیقه از عمر شخص می کاهدو....امام زمان (عج)هم عالم کامل وهم عالم به قوانین وپدیده های الهی است واین دو در سایه تقدیر الهی زندگی فطری را پدید اورده ودیرزیستی وسالم زیستی را به همراه داشته است....به ویژ که او ازاده تمام نما است وتوجه به همین امر نشان می دهد که امید زندگی در دوران حاکمیت وظهور ان حضرت به حد اعلای خود می رسد وان حضرت سن طبیعی خود را می گذرانند واز فضولات زندگی به دورند واین نکته عامل مهمی در دیر زیستی ان حضرت بوده است.
عزاداری هاتون قبل حضرت حق
---------------------------
با مطلبی با عنوان
نوحه سرایی به چه قیمتی به روز هستم
خوشحال میشم سری بزنید و از نظراتتون بهرمند بشم
امیدوارم خداوند در این روزها نور معنویت رو به دل همه مون بتابه
در پناه حضرت دوست